DATA |
JADŁOSPIS |
poniedziałek 06.05.2024 r. |
ZUPA: grochowa na wywarze mięsno–jarzynowym z wędliną drobiową pieczoną i ziemniakami II DANIE: makaron z masłem i białym serem |
wtorek 07.05.2024 r. |
ZUPA: ryżowa na wywarze drobiowo–jarzynowym z zieleniną II DANIE: pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapust mieszanych z olejem z winogron |
środa 08.05.2024 r. |
ZUPA: barszcz czerwony na wywarze mięsno–jarzynowym z ziemniakami, zabielany śmietanką II DANIE: kurczak w sosie słodko kwaśnym z warzywami orientalnymi, ryż |
czwartek 09.05.2024 r. |
ZUPA: jarzynowa na wywarze drobiowym II DANIE: gulasz wieprzowo-drobiowy, kasza jęczmienna/gryczana, surówka z warzyw kiszonych z oliwą z oliwek |
piątek 10.05.2024 r. |
ZUPA: pomidorowa na wywarze jarzynowym z makaronem/, zabielana II DANIE: paluszki rybne panierowane, ziemniaki gotowane, surówka z marchwi i selera z olejem rzepakowym i siekaną pietruszką |
GRAMATURA:
ZUPA + II DANIE: |
|
zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza - 170 g-200 g surówka - 100 g
|
|